主标题:专升本英语模拟试题及答案(2023.1.7)

副标题:专升本英语模拟试题及答案(2023.1.7)

发布于:2025-01-26 15:20:00 类别:备考资料 阅读:82

当前网址:http://www.hzqyd.com/bkzl/51322.html

  阅读理解:

  Abby Subark is a mother of two kids from Boston. “For my kids, I’m nervous. I don’t know if they’ll be able to achieve their American dream.” She may be right. More than hard work or education, the best way to get rich in America is to be born rich.

  It is the case that somebody who is in the upper third of income, with poor scores, at the bottom on tests when they are in eighth grade, is more likely to go to college and finish college than a poor kid with the top scores. That’s what the working person’s children are up against.

  The Economic Policy Institute finds it would take a poor couple with 2 children 9 or 10 generations to achieve middle class status. That’s about 200 years. The typical feature of American opportunity has always been the ability to do better than your parents. But compared with similar developed countries, the United States ranks fifth out of six for so-called intergenerational mobility(变动).

  If you look at the mechanisms(机制)for upward mobility that were so readily available 50 years ago, they are becoming out of reach, like plentiful factory jobs with good wages and affordable education and health care.

  White families are twice as likely as blacks to be upwardly mobile. For most people in America today, where you end up depends on where you start.

  If you started in the middle-income class, about 40 to 45 percent of what you are making right now is due to the fact that your parents were in the middle-income class. The rest is up to you.

  But for the millions of people who find themselves below the poverty line and the millions more who are the working poor, their starting point for the American dream leaves them painfully far away from the middle class.

  问题:

  1.Why is Abby Subark nervous?

  A.Her kids don’t want to catch up with other kids in achievements.

  B.Her kids don’t want to achieve success at all.

  C.Her kids can only achieve success through hard work and education.

  D.Her family is not rich enough to help her kids achieve their goals.

  【参考答案】D

  [考点]推理判断题

  【精析】D 文章第一段指出Abby Subark很焦虑, 因为她不知道自己的孩子是否会实现美国梦。 接着又在第一段最后两句指出“She may be right. More than hard work or education, the best way to get rich in America is to be born rich.”即相比起勤奋工作和受教育程度,在美国成为有钱人最好的办法是生在富裕的家庭里。 由此可推知,Abby Subark家并不富裕,不能帮助孩子实现美国梦。故选D。

  2.Which of the statements is NOT true according to the passage?

  A.People used to have more opportunities for upward mobility.

  B.A great many poor people can hardly realize their American dream.

  C.You can make all your dreams come true in America if born rich.

  D.Rich kids are more likely to go to college than poor kids.

  【参考答案】C

  [考点]事实细节题

  【精析】C 根据文章大意“出身富裕的孩子比出身贫穷的孩子更易实现美国梦”可知,C项描述过于绝对。根据第四段内容可知,A项正确;根据最后一段内容可知,B项正确;根据第二段内容可知,D项正确。故选C。

  3.The sentence “where you end up depends on where you start”(Par5)most probably means _________.

  A.your starting point cannot determine your destination

  B.only a high goal can ensure success

  C.your birth has nothing to do with your fate

  D.your family lays solid foundation for your future achievement

  【参考答案】D

  [考点]推理判断题

  【精析】D 联系上下文可知,此句话意思是:一个人的出身基本决定了他将来发展的起点。故选D。

  4. What can we infer from the last paragraph?

  A.Poverty causes people much pain.

  B.People below the poverty line can never be in the middle class.

  C.Lower starting point makes it hard for people to realize their dream.

  D.Poor people’s starting point is too low.

  【参考答案】C

  [考点]推理判断题

  【精析】C 根据文章最后一段可知,那些出身不好的人实现美国梦的低起点使他们远远地落在了中产阶级的后面,即出身不好的人很难实现美国梦。故选C。

  5. The writer of the passage is trying to tell us that _________.

  A.how the middle class came about in the U.S.

  B.it’s hard for poor Americans to realize their American dream

  C.wealth and social status have little to do with family background

  D.upward mobility in America is never easy

  【参考答案】B

  [考点]主旨大意题

  【精析】B 通读全文可知,作者主要讲述了美国的一个现实,即如果你出身贫穷,那么你要付出比那些出身富裕的人更多的努力去实现自己的梦想。故选B。

二维码

添加微信,快速了解成人高考

声明:由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。
本站所有内容来源于互联网。如果发现本站有涉嫌抄袭的内容,欢迎发送邮件至 514443065@qq.com举报,并提供相关证据,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。

标签:

1、您目前的学历层次:

小学及以下

初中

高中

中专

大专

2、你接受的拿证时长:

1年以内越快越好

1年到2年

2年到3年

3年及以上

3、你为什么提升学历:

找工作

考公务员

办工作居住证

考证书评职称

4、您更偏向于哪种取证方式:

全程无忧

在家自学

学校听课

辅导教学

其他

*您的姓名:

*手机号码:

*报考城市:

相关文章

  • 广东专升本高等数学如何复习

    广东专升本高等数学如何复习

    「广东专升本高数用什么教材」  很多考生在高数这个科目上比较薄弱,甚至连复习起来都不知道如何下手。今天昇学小编给大家简答的说一说广东专升本高等数学如何复习,考生可以参考。  循序渐进,抓基础。  数学是比较重视基础的学科,所以抓...

  • 专升本备考一定要看考纲吗?

    专升本备考一定要看考纲吗?

    「专升本备考一定要看考纲吗知乎」  专升本考纲的作用非常明确,即指导专升本考试命题,进而影响专升本备考和复习方向。所以,专升本备考复习一定是要围绕着考纲展开的,没有考纲参照的复习是没有好结果的。  专升本考纲的作用非常明确,即指导专...

  • 2025年统招专升本英语考前突击词汇分享(3.17)

    2025年统招专升本英语考前突击词汇分享(3.17)

    「专升本英语考试词汇有哪些」  专升本英语是各省统招专升本考试的必考科目,为了帮助考生们更快更好的掌握。昇学小编将在考前持续给大家分享2025年统招专升本英语考前突击词汇,有需要的考生可以收藏背诵。  in accordance with按照  on ac...

  • 江西专升本政治模拟试题及答案(3.17)

    江西专升本政治模拟试题及答案(3.17)

    「江西专升本政治考试内容」  1.【单选题】毛泽东在_____一文中对中国半殖民地半封建社会性质作了全面系统的论述。  A.《中国社会各阶级的分析》  B.《湖南农民运动考察报告》  C.《中国的红色政权为什么能够存在?》  D.《中国革命和...

  • 统招专升本语文议论文写作素材(3)

    统招专升本语文议论文写作素材(3)

    「专升本议论文模版」  专升本语文作文的写作需要考生积累大量的素材,尤其是议论文作文更是需要举例进行论证,但是很多考生一到举例就脑子空白。今天昇学小编就整理了一些议论文中可以用的论证观点的句子,有需要的考生可以参考。  ...

  • 2022专升本英语冲刺模拟题(3.18)

    2022专升本英语冲刺模拟题(3.18)

    「专升本英语试题真题2020」  大量做题是提高英语成绩的方法之一,今天昇学小编整理了几道专升本英语考前冲刺练习题,有需要的考生可以做一下,检测一下复习成果,查漏补缺。  1. Thereis no _______ to the house from the main road.  A. a...

  • 专升本管理学论述题答题技巧

    专升本管理学论述题答题技巧

    「专升本管理学基础题目及答案」  专升本管理学论述题分值比简答题略低,两者要注意区分。如同样一个知识点: “泰勒的主要思想是什么”。如果是简答题,我们将背诵的要点依此书写上去即可;而如果是论述题,那么就需要将泰勒的称号、代表作、主要思想...

  • 河南专升本经济学零基础能学会吗

    河南专升本经济学零基础能学会吗

    「河南专升本经济学难不难」  能学会,2025年较2025年相比,总分分值不变,政治经济学未出题,侧重于微观经济学和宏观经济学,题型发生了变化,新增了多选题和判断题,单选题、计算题和论述题分值下降,名词解释和简答分值未发生变化,总体而...

  • 2025年河南专升本冲刺阶段如何备考

    2025年河南专升本冲刺阶段如何备考

    「河南专升本应该怎么准备」     2025年河南专升本冲刺阶段如何备考?下面昇学李老师给考生整理了以下8方面,对于准备参加考试的考生来说,下面就跟着小编一起来看看以下具体详情,希望对考生有帮助。         1、计划管理;  2、预习...

  • 专升本毕业证和本科毕业证的区别?含金量一样吗?

    专升本毕业证和本科毕业证的区别?含金量一样吗?

    「专升本的毕业证跟本科毕业证一样吗」  很多同学都有这样一个疑惑,这个专升本和普通本科出来是一样的吗?其实,经过统招考上专升本的同学,获得的学历,在学信网上,和普通本科毕业的同学享受的待遇是一样的!但是成人自考的专升本要差很多,和统招专升...

放松一下

主次颠倒

妈妈:“孩子,留神别吃下苹果里的虫子!”

孩子:“为什么要我留神?该它留神我才是呢!

评论 (0)

上一页 下一页

我要点评

您还未登录,无法发表评论!
在线测评

电话咨询
15992004801 添加微信